Strona główna DESERYBEZ CUKRU LODY: TRUSKAWKI I KOKOS

LODY: TRUSKAWKI I KOKOS

przez Joanna
0 Skomentuj
KUCHNIA JOANNY LODY TRUSKAWKOWE

Za oknem upał, a w lodówce nowe lody: truskawki i kokos. Jedyne, czego Wam potrzeba to dojrzałych owoców i mleka. Ryżowego, kokosowego albo tego najzwyklejszego. Wybierzcie swoje ulubione i naszykujcie foremki do lodów albo zwykłe pudełko. Truskawki niech będą mocno dojrzałe; takie pachnące słońcem i latem.

KUCHNIA JOANNY LODY TRUSKAWKOWE

SKŁADNIKI

2 szklanki truskawek
ok. 200 ml mleka kokosowego (lub innego)
1 łyżka erytrolu (lub innego słodzika), opcjonalne cukier lub 2 łyżki miodu

WYKONANIE
Składniki blendujemy lub owoce mocno rozgniatamy widelcem i mieszamy z mlekiem oraz słodzikiem. Wlewamy do foremek do lodów lub dużego pudełka. Foremki powinny być gotowe po ok. 2-3 godzinach. Pudełko mrozi się dłużej i też po wyjęciu z zamrażalnika musimy je lekko ogrzać w temperaturze pokojowej, aby móc nakładać łyżką porcje. Gotowe!

KUCHNIA JOANNY LODY TRUSKAWKOWE
0 Skomentuj
0

Możesz również chcieć zobaczyć...

Zostaw komentarz