Strona główna NA ZDROWIEBEZ CUKRU SZYBKIE LODY BANANOWE

SZYBKIE LODY BANANOWE

przez Joanna
0 Skomentuj

Szybkie lody bananowe – bez cukru i tak dalej. Najbardziej bananowe z banowych, bo oprócz odrobiny mleka są w nich same owoce! Zrobicie je w pięć minut i to tylko wtedy, kiedy trzy zajmie Wam szukanie miskera 😉 Najlepsze z dodatkiem owoców (wybrałam mrożoną czarną porzeczkę) i syropu daktylowego. Do dzieła!

SKŁADNIKI
4 -5 bananów (wybieramy dojrzałe)
70 ml mleka (np. ryżowe, sojowe lub oczywiście – krowie)
ulubione dodatki: owoce, bita śmietana, bakalie itp.

PRZEPIS 
Banany obieramy i krótko miksujemy wraz z dodatkiem mleka. Wkładamy do pudełka i mrozimy. Zajmie to około 4 godzin. Po wyjęciu pudełka z zamrażalnika musimy odczekać około 10-15 minut, aż lody zmiękną na tyle, aby można je było nakładać łyżką.
Można też zrobić na odwrót tzn. najpierw zamrozić pokrojone w małe kawałki banany, a potem zblendować je z odrobiną mleka. W ten sposób, jeśli tylko blender nie polegnie w boju, od razu będziecie mieć gotowe lody i nie trzeba będzie czekać, aż się zamrożą.
Smacznego w te upały!

0 Skomentuj
0

Możesz również chcieć zobaczyć...

Zostaw komentarz